Kovesi, candidat la prezidenţiale? Chirieac: Unii sunt nostalgici cu percheziţiile la 6 dimineaţa

Kovesi, candidat la Prezidenţiale / Agerpres
Kovesi, candidat la Prezidenţiale / Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la alegerile prezidenţiale din 2024 are şanse mici şi explică şi motivele. În plus, acesta avertizează că noul post al lui Kovesi, de procuror general european, va impacta atragerea de fonduri europene în România. 

"Sunt ipoteze de lucru. Mie mi se pare foarte puţin probabilă această posibilitate, fie şi pentru faptul că dna Kovesi ar trebui să demisioneze din magistratură pentru a candida. Nu se poate să te suspenzi din funcţia de procuror general european şi să candidezi pentru un grup de partide la preşedinţia României. Nu mi se pare posibil lucrul ăsta. Sigur, se vehiculează, dar înseamnă că ar trebui să fie liderul PNL sau liderul USR-PLUS, pentru că trebuie să ai oameni care să tragă pentru tine. 

Sigur, e spectaculos aşa, pentru că vreo 200 de dosare din România se duc la EPPO, inclusiv dosarul domnului Barna. De altfel, cred că suntem singura ţară care vom trimite dosare doamnei Kovesi. Poate sunt unii deja nostalgici cu percheziţiile la 6 dimineaţa şi cu apariţiile TV la 8 dimineaţa, dar totuşi eu nu cred că doamna procuror general Laura Codruţa Kovesi va candida", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

VEZI DNA i-a trimis lui Kovesi aprox. 200 de dosare pe fraude din fonduri UE. EPPO demarează activitatea la 1 iunie 2021

Cine sunt favoriţii la alegerile prezidenţiale din 2024

Întrebat cine îşi va asuma, totuşi, o candidatură, Bogdan Chirieac a nominalizat mai multe personalităţi politice şi a spus chiar cine ar avea şanse pentru turul II. 

"Eu cred că domnul Dacian Cioloş va candida din partea dreaptă, cu şanse să prindă finala, iar de la PSD ştiţi foarte bine că e foarte multă lume: dl Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu. Deci PSD are multe personalităţi care s-ar încumeta la o campanie electorală prezidenţială. Se mai cern lucrurile, totuşi. Şi în partea cealaltă, Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura, Rareş Bogdan nu cred că ar refuza şi pe deasupra a plutit doamna Laura Codruţa Kovesi", a mai spus analistul. 

VEZI Kovesi, favorit euroatlantic pentru prezidențiale în 2024, spune Gușă: Lobby american

Kovesi, impact major pe fondurile UE din România  

Bogdan Chirieac avertizează că noul post al Laurei Codruţa Kovesi, cel de procuror general european, ar putea impacta atragerea de fonduri europene în România. 

"Va avea un impact major asupra absorbţiei fondurilor europene în România.  Dacă dosarele (n.r. la EPPO) se fac cum se făceau pe vremuri la DNA, adică ai sau nu ai marfă, bagi la dosar, va fi greu cu atragerea de fonduri europene. Cred că doar companiile cu capital străin, care nu au avut probleme în timpul războiului româno-român, se vor încumeta să atragă fonduri europene", a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel