Konica Minolta achiziționează Grupul Numerial

Konica Minolta Business Solutions Franța intenționează să își consolideze poziția pe segmentul de Managed Content Services (MCS) prin achiziția Grupului Numerial.

Konica Minolta Business Solutions Franța a anunțat achiziția Grupului Numerial, cu expertiză în furnizarea de soluții de integrare și dezvoltare privind managementul informației (soluții de digitalizare, de tip Enterprise Content Management (ECM) și aplicații complexe de business). Prin această achiziție, Groupe Numerial a devenit o filială deținută integral de Konica Minolta Business Solutions Franța.

Grupul Numerial își desfășoară activitatea pe piața de management al documentelor și arhivare electronică din anul 2009, iar fondatorii companiei au experiență extrem de vastă în acest domeniu. Cu o echipă de numai 19 angajați, Grupul Numerial a obținut o cifră de afaceri de 1,55 milioane de euro, având un portofoliu de clienți blue-chip, în anul 2016-2017. Grupul Numerial furnizează soluții inovatoare de optimizare a proceselor de afaceri, bazate pe parteneriate solide cu jucători importanți de pe piață, precum Hyland Software (soluția OnBase), DocuWare și alții.

Achiziția Grupului Numerial permite subsidiarei franceze a Konica Minolta să își dezvolte serviciile de tip Managed Content. De asemenea, Grupul Numerial este recunoscut pentru expertiza în integrarea soluțiilor de management de conținut mid-range sau high-end pentru key accounts și întreprinderi mici și mijlocii.

Prin această tranzacție, Grupul Numerial vizează creșterea forței de vânzare și a resurselor operaționale, beneficiind de susținerea unui jucător internațional pentru a crește pe sectorul de Managed Content Services, cu un potențial promițător de dezvoltare. Totodată, competențele și soluțiile avansate de management și infrastructură ale Konica Minolta completează expertiza Grupului Numerial în furnizarea de soluții complexe de integrare.

[citeste si]

Jean-Claude Cornillet, Președinte al Konica Minolta Business Solutions Franța, a declarat: „Valorificând know-how-ul Grupului Numerial, vom avea o echipă extrem de competentă și calificată pentru a răspunde mai bine necesităților clienților noștri pe segmentul de Managed Content Services. De asemenea, ne vom putea dezvolta oferta de soluții high-end pentru a veni în întâmpinarea clienților noștri, astfel, cu o abordare complexă privind managementul documentelor pentru soluționarea provocărilor cu care se confruntă aceștia."

Ruggero Pizzo, Managing Director al Grupului Numerial, susține: „Parteneriatul comercial cu Konica Minolta a adus valoare adăugată pentru clienții noștri încă de la început. Împreună am pus bazele unei relații de succes cu scopul de a dezvolta o viziune strategică concretă pe segmentul de Managed Content Services. Relația noastră solidă, dar și investiția Konica Minolta în transformarea digitală, au reprezentat factori decisivi pentru decizia noastră de a ne alătura unei companii care împărtășește aceleași valori și ambiții ca și noi. Credem cu tărie că decizia noastră va oferi un avantaj competitiv notabil clienților noștri actuali și viitori."

Prin această achiziție, Konica Minolta Business Solutions Franța își va putea dezvolta capacitatea de livrare de soluții IT. În ultimii 4 ani – după achiziția companiei Serians și parteneriatele inițiate cu jucători importanți pe piața de IT precum Microsoft, Dell, Sage, Citrix și HPE – subsidiara din Franța a evoluat de la furnizarea de soluții de printing pentru mediile de afaceri la furnizarea de servicii complexe de IT. Această strategie reflectă ambiția Grupului Konica Minolta de a deveni un furnizor de top de servicii IT pe piața din Europa.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi rețeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 26 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. La fel ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2016 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Imprimare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Mai multe informații găsiți pe site-ul Konica Minolta: www.konicaminolta.ro

Imagini ale produselor sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy