KMG NC și CEFC, acord istoric. România, într-un business uriaș

KMG International a încheiat acordul între Compania Națională KazMunayGas Kazahstan și CEFC (China Energy Company Limited) care atestă angajamentul de a efectua tranzacția de cumpărare a 51% din acțiunile KMGI, precum și semnarea unui set de documente, confirmând astfel parteneriatul solid dintre cele două companii.


„Strategia KMG International cu noul acționar vizează ample proiecte de dezvoltare, România fiind prioritatea de business. Având în vedere potențialul energetic al Kazahstanului, resursele financiare ale Chinei, vom aduce un aport considerabil la dezvoltarea României. Ne propunem să creștem capacitatea de rafinare, la 10 milioane tone țiței pe an, să construim până la 200 de noi puncte de alimentare carburanți, dezvoltarea serviciilor industriale în zona de upstream și downstream, și construcția unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia. Investiţiile realizate până în prezent, modelul de afaceri implementat şi parteneriatele de afaceri care urmează să fie dezvoltate în viitor sunt factorii necesari care ne ajută să fim optimişti în ceea ce priveşte creşterea în continuare a businessului." – a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO KMG International.

"Dragi prieteni, domnule ambassador, domnule ambassador chinez, din partea mea si a echipei KMG doresc sa exprim onoarea de a fi aici. Ne onoreaza si prezenta domnului Ye. Va multumesc pentru vizita si pentru ocazia de a consolida parteneriatul dintre KazMunayGas si CEFC in prezenta dumneavoastra. Sunt increzator ca viitorul companiei noastre va fi de o importanta strategica pentru ambele companii", a declarat Daniyar Berlibayev, director în cadrul KMG International.

"Din partea KMG, aceste lucruri au fost si sunt de o importanta majora in stabilirea acestui parteneriat cu CEFC. As dori sa multumesc stimatilor nostri invitati pentru succesul nostru si as dori sa va asigur inca o data de faptul ca, impreuna, vom reusi sa construim un parteneriat puternic. As dori sa multumesc echipelor ambelor parti. Ii multumesc domnului Zang, doamnei Du, reprezentantilor CEFC, pentru munca depusa. Doresc sa multumesc domnului Tussupbekov, domnului Azamat Zhangulov, domnului Alexey Golovin si alti reprezentanti ai echipelor KazMunayGas care au lucrat la acest proiect si au reusit sa gaseasca solutii la toate problemele".

[citeste si]

Incepem acum un parteneriat strategic si suntem mandri sa realizam acest lucru acum, inaintea Zilei Independentei Republicii Kazahstan, pentru ca este una din directiile stategice de activitate si sunt sigur ca impreuna cu partenerul strategic vom reusi sa dovedim ca aceste parteneriate sunt foarte benefice relatiilor dintre Kazahstan si China, dar si relatiilor cu Uniunea Europeana. Va multumesc, asadar, tuturor pentru munca comuna depusa in ultimul an.

Va multumesc foarte mult, domnule Berlibayev! Acum, as dori sa-l invit pe domnul Zang sa ne spuna cateva cuvinte.

Excelenta Voastra domnule ambassador Batrashev, Excelenta Voastra domnule ambassador Guan Gang, stimati directori  executive Berlibayev si Tussupbekov, distinsi oaspeti, doamnelor si domnilor, buna ziua!

As dori sa incep prin a le multumi domnului director executiv Ye, domnilor ambasadori Guang Gang si Batrashev pentru prezenta la aceasta ceremonie, care reprezinta un punct de cotitura. Astazi, datorita ajutorului si eforturilor Chinei, Kazahstanului si Romaniei, am ajuns in sfarsit la momentul istoric al transferului de actiuni. In numele directorului executiv Ye, as dori sa exprim sincere multumiri partilor kazaha, chineza si romana pentru sprijinul acordat. CEFC si KMG sunt companii de rang international. Cooperarea lor a primit sprijinul autoritatilor din ambele tari in scopul unei dezvoltari rapide.

Pe 14 decembrie 2015, sub patronajul prim ministrilor din China si Kazahstan, CEFC si KMG au semnat acordul strategic de cooperare in Marea Sala a Poporului din Beijing. Pe 16 decembrie 2015, s-a semnat primul lor proiect comun – Dyneff. Cooperarea se refera nu doar la dezvoltarea companiei, ci si la imbinarea strategiilor nationale ale celor doua tari, China si Kazahstan. Acest parteneriat va aduce un suflu nou cooperarii economice si culturale dintre cele doua tari.

Proiectul KMGI este tinta colaborarii strategice dintre KMG si CEFC. Tinta strategica este aplicarea unor avantaje si integrarea resurselor strategice pentru extinderea pe pietele europene si asiatice astfel incat sa avem acces la resurse de gaz si petrol din intreaga lume si sa transformam KMGI intr-o companie energetica integrata.

Un nou început

Astazi este un nou inceput. As dori sa multumesc guvernelor celor doua tari pentru sprijinul acordat dar si conducerea celor doua companii si echipelor de lucru pentru efortul depus. Ca parte a CEFC, suntem foarte bucurosi sa il avem astazi, la aceasta ceremonie de semnare la Bucuresti, pe presedintele Ye. Sub conducerea sa, CEFC a inregistrat rezultate foarte bune in ultimii ani, fiind acum cotata a 229-a companie in topul Global Fortune 500. Este compania private chineza cu cea mai mare crestere. Prezenta lui aici este un imens semn de sprijin si o incurajare pentru noi. Ne bucuram sa ii avem aici si pe ambasadorii Kazahstanului in Romania, care reflecta atentia si importanta acordata de Kazahstan acestui eveniment.

Credem ca aceasta cooperare va fi un simbol al cooperarii energetice a celor doua tari si un vector de imagine pentru KMGI in Romania si in lume, cu beneficii pentru dezvoltarea economiei locale.

In final, as dori sa multumesc prietenilor si tuturor celor care si-au exprimat suportul si interesul si cred ca prin sprijinul si eforturile voastre, precum si al celor doi actionari, KMGI va fi din ce in ce mai puternica. Acum in preajma sarbatorilor, va doresc Craciun fericit!

CEFC este o companie care poate deveni un investitor strategic 

Ne puteti oferi mai multe detalii despre parteneriatul dintre compania dumneavoastra si CEFC China?

In primul rand, compania este o companie publica, listata la Bursa de Valori din China si pe bursele internationale.

Este o companie publica care lucreaza de mult timp pe piata europeana si interesele noastre, ale KazMunayGas, au coincis in momentul in care CEFC este o companie care poate deveni un investitor strategic pentru noi. Daca este sa vorbim despre interesele companiei KMG, atunci vorbim despre activitatea pe piata din Romania si pe alte piete europene.

Dupa cum stiti, avem o rafinarie in Romania, ceea ce ne-a permis sa activam, in present, in 6 tari din comunitatea europeana.

Noi, KMG, furnizam titeiul necesar, care se rafineaza aici, in Romania. Obtinem produsele pe care le vindem pe pietele din Europa, insa pentru a continua cresterea, am avut nevoie de un partener si investitii. Am gasit acest partener in compania CEFC.

Compania KMG confirma ca isi va respecta toate angajamentele pe care si le-a asumat, inclusiv in domeniul social, insa pentru a putea sa se dezvolte si in alte domenii, avem nevoie de un investitor care ne va permite sa ne dezvoltam pe alte piete, cum ar fi Germania, Franta sau alte tari din Europa si ne va permite sa incep totul de aici, de la activul din Romania, rafinaria, ca sa crestem in continuare.

Nu vorbim despre o vanzare a activelor noastre, ci vorbim despre o dezvoltare continua impreuna cu partenerul nostru.

Va multumim foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra amplu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel