KMG International, rezultate în creştere în primele nouă luni

KMG International şi-a majorat în primele nouă luni ale acestui an activităţile de rafinare şi distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, acestea fiind susţinute şi de beneficiile programului de optimizare şi eficientizare iniţiat în 2013 – "Business Transformation".

Toate acestea au contribuit la atingerea de către Grup a unui rezultat operaţional (EBITDA) de 145 milioane USD, cu peste 6% faţă de nivelul atins în perioada ianuarie – septembrie din 2015, pe fondul unei cifrei brute de afaceri de aproximativ 5 miliarde USD.

"La baza performanţelor operaţionale şi financiare obţinute în primele 9 luni ale anului se regăsesc direcţiile strategice dezvoltate şi adoptate de KMG International în perioada 2013 – 2014, împreună cu unicul său acţionar – KazMunayGas. Acestea au vizat consolidarea activităţilor de profil, dezvoltarea prezenţei Rompetrol în regiunea Mării Negre, creşterea sinergiilor cu compania mamă, îmbunătăţirea şi eficientizarea proceselor şi operaţiunilor, precum şi atragerea şi implicarea angajaţilor în atingerea acestor rezultate.

Astfel, am reuşit să ne continuăm evoluţia pozitivă, în linie cu obiectivele propuse în 2015, când am depăşit recordurile istorice de peste 18 ani de la înfiinţarea Grupului" declară Zhanat Tussupbekov, directorul general al Grupului KMG International. Astfel, activităţile de rafinare derulate de Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi de divizia de petrochimie, s-au ridicat la 4,14 milioane tone de materie primă în perioada ianuarie – septembrie a anului, în scădere cu 5% faţă de nivelul atins în perioada similară din 2015. Diferenţa a fost determinată în principal de oprirea activităţilor de producţie ale rafinăriei Petromidia în luna august pentru realizarea unor lucrări de investiţii şi de mentenanţă, dar pentru remedierea zonei afectate de incendiului din 22 august.

[citeste si]

Rafinăria Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, a reuşit în primele nouă luni ale anului să-şi majoreze cu 3% cantitatea de materii prime procesate zilnic, de la 15.080 tone în perioadă similară din 2015 la 15.510 tone.

Divizia de rafinare a Grupului a consemnat în primele 9 luni ale anului 2016 o creştere de 44% a rezultatului operaţional (EBITDA), până la un nivel de 74.1 milioane USD, în contextul unei imbunătăţiri de 4% a vânzările pe piaţa internă şi a scăderii livrărilor la export – efect al diminuării cererii din piaţa de profil.

În primele 9 luni din 2016, prin diviziile de rafinare şi petrochimie, Grupul a exportat o cantitate totală de produse de 1,7 milioane tone, în principal către partenerii din regiunea Mării Negre. KMG International este acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Grupului din Romania) cu o participaţie de 54,63% (directă şi indirectă), alături de statul român prin Ministerul Energiei care deţine o participaţie de 44,69%.

Volumul produselor petroliere comercializate de Grup pe plan intern s-au ridicat la 1,95 milioane tone (+11%), din care peste 53% au reprezentat-o carburanţii distribuiţi de Rompetrol Downstream prin staţiile Rompetrol (+2%), dar şi en-gros către parteneri (+12%). La finele lunii septembrie, compania opera pe plan intern o reţea de 729 puncte comercializare carburanţi, 6 depozite, 230 de staţii alimentare GPL auto şi 9.000 de puncte de distribuţie butelii.

Rezultatul operaţional (EBITDA) al activităţilor de retail în Romania a fost de 40,2 milioane USD la nivelul diviziei Rompetrol Downstream, în creştere cu 20%. Printre măsurile care au susţinut atingerea acestei performanţe se numără continuarea programului de transfer al staţiilor Rompetrol în administrarea dealerilor, finalizarea programului de rebranding al benzinăriilor, implementarea cu success în luna august a noului sistem de automatizare a activităţilor aferente celor 6 depozite din România (Mogoşoaia, Arad, Craiova, Zărneşti, Vatra Dornei, Şimleul Silvaniei).

La nivel regional, Grupul a atins un nivel al livrărilor de produsele petroliere prin activităţile de trading de circa 1,4 milioane tone către subsidiarele sale şi către partenerii tradiţionali. Vânzările totale de carburanţi înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, Moldova şi Georgia s-au ridicat în primele noua luni ale anului la 673.000 tone, cu 14% peste nivelul aferent perioadei similare din 2015.

Rezultatul operational (EBITDA) al diviziei de trading în perioada ianuarie – septembrie a fost de 22,4 milioane USD, în creştere cu 25% pe fondul îmbunătăţirii profitabilităţii aferente vânzărilor de materii prime către terţi.

Performanţele obţinute de Grup în primele 9 luni ale anului au fost completate şi de beneficiile programului de transformare a operaţiunilor şi activităţilor sale, iniţiat în 2013. Astfel, în aceeaşi perioadă, impactul direct al proiectelor derulate s-au ridicat la 19,7 milioane USD, acestea vizând creşterea eficienţei rafinăriei Petromidia, îmbunătăţirea volumelor de produse petroliere comercializate în România şi în regiunea Mării Negre, dar şi implementarea centrului corporativ de servicii la nivelul KMG International.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel