Urmărește emisiunea live



Klemm, avertisment într-un mesaj de comemorare

Foto Facebook / Liviu Dragnea
Foto Facebook / Liviu Dragnea

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a transmis un mesaj de Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului, în care face aluzie la atacarea companiilor multinaționale. 

Hans Klemm scrie, în mesajul transmis, că, astăzi, cei care se opun liberalismului și îmbrățisează naționalismul economic îi demonizează indirect, prin atacarea multinaționalelor, pe evreii din Europa și pe cei din afara lor. Este cunoscut faptul că Guvernul se luptă cu externalizarea profitului și, în acest context, sunt vizate și multinaționalele de către partidele de guvernare. 

Iată mesajul ambasadorului Klemm:

Membri ai Parlamentului, domnule consilier, reprezentanți guvernamentali, distinși oaspeți, Excelențele voastre, doamnelor și domnilor,

Cu prilejul comemorării astăzi a tuturor victimelor Holocaustului, să luăm aminte şi la o tendinţă ingrijorătoare care prinde contur în Europa, o tendinţă care aminteşte de aceeaşi retorică ce a cauzat Holocaustul.

Din pacate, antisemitismul a fost prezent în diferite forme in Europa timp de sute de ani, poate un mileniu. Cu toate acestea, pentru aproape 50 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial, amintirea ororilor Holocaustului a servit pentru întregul continent drept piedică în faţa antisemitismului.

Şi totuşi astăzi, cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse şi presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a crea animozitate şi de a prezenta concluzii funeste.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel