Klaus Iohannis vrea un muzeu al comunismului: "Voi pleda pentru construire"

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a anunțat marți, la Timișoara, că va milita pe viitor pentru construirea unui muzeu al comunismului în România.

Klaus Iohannis şi-a exprimat bucuria de a se afla în Timişoara, la 25 de ani de la căderea regimului comunist. Președintele ales a adăugat că avem nevoie să ne amintim de ororile acestui regim, pentru a nu repeta greşelile în viitor.

În acest sens, Klaus Iohannis a afirmat că România are nevoie de un muzeu al comunismului.

"Este o mare onoare şi bucurie să pot fi aici în seara zilei de 16 decembrie 2014, la 25 de ani după ce Revoluţia Română a început aici, în Timişoara. Am făcut promisiunea de a veni aici din respect, pentru cei care şi-au dat viaţa în 1989. Curajul lor a arătat că aspiraţia pentru libertate e mai puternică decât aparatul represiv. E mai uşor să vorbeşti despre libertate decât despre opusul ei. Libertatea nu trebuie subînţeleasă, pentru că nu e lipsită de provocări nici azi. Nu e niciodată banal în a vorbi despre libertate. Trebuie să avem mereu ca reper libertatea. Nu ne mai permitem să ignorăm lecţiile comunismului, care a căzut aşa cum s-a instalat, prin crime şi abuzuri. Viitorul democratic la naţiunii române depinde de modul în care ne raportăm la trecut, de aceea avem nevoie mereu de a ne aminti. Avem nevoie de un muzeu mare al comunismului. Voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu", a declarat Klaus Iohannis, citat de romaniatv.net.

Vezi și: CCR. Legea ANI este constituțională. Emoții pentru Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel