Klaus Iohannis vrea un muzeu al comunismului: "Voi pleda pentru construire"

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a anunțat marți, la Timișoara, că va milita pe viitor pentru construirea unui muzeu al comunismului în România.

Klaus Iohannis şi-a exprimat bucuria de a se afla în Timişoara, la 25 de ani de la căderea regimului comunist. Președintele ales a adăugat că avem nevoie să ne amintim de ororile acestui regim, pentru a nu repeta greşelile în viitor.

În acest sens, Klaus Iohannis a afirmat că România are nevoie de un muzeu al comunismului.

"Este o mare onoare şi bucurie să pot fi aici în seara zilei de 16 decembrie 2014, la 25 de ani după ce Revoluţia Română a început aici, în Timişoara. Am făcut promisiunea de a veni aici din respect, pentru cei care şi-au dat viaţa în 1989. Curajul lor a arătat că aspiraţia pentru libertate e mai puternică decât aparatul represiv. E mai uşor să vorbeşti despre libertate decât despre opusul ei. Libertatea nu trebuie subînţeleasă, pentru că nu e lipsită de provocări nici azi. Nu e niciodată banal în a vorbi despre libertate. Trebuie să avem mereu ca reper libertatea. Nu ne mai permitem să ignorăm lecţiile comunismului, care a căzut aşa cum s-a instalat, prin crime şi abuzuri. Viitorul democratic la naţiunii române depinde de modul în care ne raportăm la trecut, de aceea avem nevoie mereu de a ne aminti. Avem nevoie de un muzeu mare al comunismului. Voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu", a declarat Klaus Iohannis, citat de romaniatv.net.

Vezi și: CCR. Legea ANI este constituțională. Emoții pentru Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel