Klaus Iohannis vrea două mandate de președinte al României

Președintele Klaus Iohannis a anunțat când vrea să plece de la Cotroceni. 

Într-un interviu publicat marţi pe site-ul săptămânalul francez L'Express, Klaus Iohannis a declarat că vrea să rămână preşedinte al României două mandate, pentru că lucrurile nu pot fi schimbate în patru sau cinci ani, şi a precizat că va fi un preşedinte "mediator" şi un "arbitru".

"Pe plan instituţional, trebuie să adoptăm proceduri noi, mai uşoare şi mai transparente, fie că este vorba de felul în care sunt aleşi deputaţii, fie că e vorba de formarea partidelor politice şi finanţarea lor. Vreau să lansez câteva dezbateri publice pe probleme de sănătate şi de educaţie. Astăzi, în România, dezbaterea are loc doar în interiorul partidului care a demarat reforma. Iar atunci când pleacă de la putere, urmaşul său se străduieşte să distrugă rapid totul. Dacă vrem să reformăm cu adevărat sistemul public, deciziile trebuie să aibă un consens politic şi să fie acceptate de toate marile partide politice", a declarat Klaus Iohannis. 

Întrebat dacă îi va fi suficient un mandat pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele, Klaus Iohannis a răspuns că acţiunea sa este "de durată".

"Nu în patru sau cinci ani pot fi schimbate lucrurile. Din acest motiv îmi doresc să rămân la putere două mandate", a spus noul preşedinte român.

Întrebat dacă nu se teme că-i va dezamăgi pe români, care îşi pun în el speranţe imense, Klaus Iohannis a afirmat: "Nu pot să vă răspund decât un lucru: voi face tot ce pot...". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel