Klaus Iohannis, vizită la arhiva CNSAS. "Nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere"

Președintele Klaus Iohannis merge, luni, în vizită la arhiva CNSAS din Popești Leordeni. În 26 ianuarie, era ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu.

"Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni. CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri", scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Potrivit programului transmis de Administrația prezidențială, președintele Klaus Iohannis merge, luni, la ora 10:00, în vizită la depozitele de arhivă ale Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în Popești Leordeni. 

După Germania şi Polonia, România deţine a treia arhivă a serviciilor secrete comuniste. Sunt peste 3 milioane de dosare de poliţie politică în posesia CNSAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel