Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis: Titus Corlățean, un pion de sacrificiu

Klaus Iohannis a criticat demisia lui Titus Corlățean din fruntea MAE și s-a arătat neîncrezător în Teodor Meleșcanu, noul ministru de Externe. 

"Nu am încredere deloc în acest Guvern, nu am încredere în prim-ministrul Ponta și nu am încredere deloc în această măsură. Este un scandal imens ce s-a întămplat în 2 noiembrie în diasporă, mii de oameni români nu au putut să-și dea votul candidatului lor. Acum, după mai bine de o săptămână în care am solicitat măsuri clare, iată că nu s-a întâmplat nimic. Ministerul de Externe a venit și a spus că nu se pot suplimenta secțiile. Dacă se dorea, se putea foarte bine. Așa cum Guvernul Ponta a venit peste noapte cu tot felul de ordonanțe de urgență, cum a fost OUG 55 de traseism al primarilor, de ce n-a putut să vină, tot așa peste noapte, cu o ordonanță de urgență pentru a mări numărul secțiilor de vot? 

A vrut să găsească un pion de sacrificiu. Domnul Corlățean a fost trimis acasă. Dacă cineva trebuia să demisioneze astăzi, acel cineva este prim-ministrul Ponta. Nu cred că se rezolvă ceva. Nu cred că domnul Meleșcanu poate să rezolve problema, este foarte târziu. 

Guvernul putea să creeze cadrul foarte ușor, se putea mări numărul secțiilor de votare. De ce nu s-a mărit ca să ajungă și oamenii care n-au ajuns să voteze. Sunt convins că mulți români din diasporă vor veni mult mai de dimineață. Au înțeles că această organizare nu le este favorabilă și sunt foarte hotărâți să găsească soluții să poate veni să voteze. Guvernul, dacă dorește să rezolve problema, n-are decât să găsească căile cele mai bune și s-o rezolve. În continuare, atrag atenția și trag un semnal de alarmă, Guvernul trebuie să se miște. Sâmbătă va fi prea târziu", este declarația lui Klaus Iohannis, de la Realitatea TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel