Klaus Iohannis - Theresa May, întâlnire anulată. Chirieac: Nu vreau să sperii lumea. Îmi este teamă!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul britanic Theresa May a fost anulată. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

Ședința guvernului britanic în care se discută textul acordului pentru Brexit s-a prelungit, deoarece miniștrii nu au căzut de acord, prin urmare întâlnirea cu Klaus Iohannis nu a mai avut loc.  

„Trebuie să analizăm lucrurile și în contextul MCV-ului și rezoluției de ieri. Știți ce mă frapează de câteva ore? Termenii inacceptabili în care au fost redactate. Niciun stat nu ar accepta termenii de acolo. La modul oprește implementarea legilor votate de Parlament, oprește revocarea procurorului. Când vrei să pui pe cineva în genunchi, întâi pronunți niște termeni inacceptabili. Îmi este teamă că întâlnirea anulată nu se referă la ofensa făcută de vacanța domnului Iohannis. O văd în contextul de ieri, din Parlamentul European, în care reprezentantul României, care nu este altul decât președintele Iohannis... Dânsul este președintele noastru, nu este altcineva! Câtă vreme doamna May spune nu am timp să mă întâlnesc cu dumneavoastră rezultă că ori nu este oportună întâlnirea, ori urmează să se întâmple ceva și, atunci, nu are timp de pierdut. Coroborați-o și cu Finlanda, care se oferea ieri să vină în locul României la președinția UE, și cu termenii inacceptabili din rezoluție, din MCV. Termenii rezoluției sunt inacceptabili pentru un stat independent și suveran. România nu îi poate accepta", a declarat, miercuri, analistul Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul unei ediții speciale.

„Ce face doamna May? Nu întrerupe pentru zece minute ședința de Guvern să spună: domnule președinte, poate mai veniți o dată la Londra, să discutăm, noi suntem un pic ocupați, dar mă bucur că ați venit aici. Nici măcar lucrul acesta.

Nu vreau să sperii lumea. Însă îmi doresc ca toți din această țară cu poziții de decizie să se gândească: urmează să se întâmple ceva rău României? De ce vin toate dintr-o dată?", a spus analistul politic.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

„Întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, doamna Theresa May, programată pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce ţin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că şedinţa de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfăşurare", potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel