Klaus Iohannis, Suedia Summit. Președintele va susține un discurs

Acordul CETA între Canada şi UE, trimis la Parlament
Acordul CETA între Canada şi UE, trimis la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis va participa vineri la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în UE care are loc la Goteborg, în Suedia. 

Summitul reuneşte şefi de stat şi de guvern din statele membre ale UE, parteneri sociali, dar şi alţi actori cheie la nivel înalt. Cuprinde o sesiune plenară introductivă şi trei sesiuni tematice: accesul pe piaţa forţei de muncă, situaţia pieţei forţei de muncă şi tranziţia dintre locurile de muncă pe piaţa muncii. 

"În cadrul reuniunii vor fi abordate politicile şi iniţiativele în domeniu la nivel european, pentru a identifica modalităţile prin care Uniunea Europeană, statele membre şi partenerii sociali pot asigura îndeplinirea priorităţilor economice şi sociale comune", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

Şeful statului va avea o intervenţie în cadrul sesiunii pe tema accesului pe piaţa forţei de muncă. 

Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa pe care o are educaţia în asigurarea îndeplinirii cerinţelor de pe piaţa muncii şi va insista pentru adaptarea continuă a politicilor educaţionale la dezvoltările tehnologice şi la dinamica de pe piaţa muncii. 

De asemenea, şeful statului va puncta necesitatea reducerii şomajului în rândul tinerilor, prin politici educaţionale relevante, dar şi prin acordarea de stimulente angajatorilor. 

Ceremonie pentru semnarea unui document

La summit va avea loc o ceremonie pentru semnarea documentului "Proclamaţia privind Pilonul European al Drepturilor Sociale". 

Cu prilejul summitului, va avea loc şi o reuniune informală a membrilor Consiliului European dedicată acţiunilor viitoare ale Uniunii în domeniile educaţie şi cultură. 

"În cadrul dezbaterilor, preşedintele Klaus Iohannis va exprima sprijinul României pentru acele proiecte şi iniţiative din aceste domenii, menite să contribuie la recâştigarea încrederii cetăţenilor în valorile europene şi la intensificarea sentimentului de apartenenţă la o adevărată comunitate europeană", se precizează în comunicat. 

Şeful statului se va pronunţa şi pentru intensificarea cooperării în domeniul tineretului, subliniind impactul deosebit al programului Erasmus+ (programul Uniunii Europene de sprijin în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului) în construirea unei identităţi europene a tinerilor şi crearea abilităţilor cerute pe piaţa muncii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel