Klaus Iohannis, sesizare CMS în legătură cu declarația lui Victor Ponta

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că afirmaţiile lui Victor Ponta prin care a ”decretat” faptul că va fi declarat incompatibil de ÎCCJ au fost ”o imixtiune a politicului în actul de justiţie”.

Liderul PNL a spus că a făcut o sesizare CSM cu privire la declarația lui Victor Ponta.

"În această seară, împreună cu juriștii de la partid, am agreat textul sesizării către CSM pentru a solicita o verificare la Inspecția Judiciară. După părerea noastră, ceea ce a făcut premierul Victor Ponta este o imixtiune în actul de justiție. Ceea ce a făcut Victor Ponta este imixtiune în actul justiției. Declarația sa este inadmisibilă și sancționabilă. Dacă ar fi vorbit alt candidat, puteam trece cu vederea. Puteam să spunem că a făcut declarația sub presiune mediatică... și am putea spune că l-a luat gura pe dinainte, dar nu și în cazul premierului României. Concluzia: mai bine nu făcea această aifrmație. Este o eroare. Premierul nu are voie să se pronunțe înainte să o facă instanța și va suporta consecințele", a zis Klaus Iohannis la B1 TV.

Ce a declarat Victor Ponta

"O fac din teama că pe 18 noiembrie cu siguranță și Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că așa au fost toate deciziile până acum", a afirmat Victor Ponta.

Președintele PSD a apreciat că decizia ICCJ de a menține termenul de judecată în dosarul Klaus Iohannis pentru data de 18 noiembrie este una "foarte bună".

"Rezultatul este știut de toată lumea: Iohannis va fi declarat incompatbil pentru că asta este practica unitară a Înaltei Curți".

"Cel mai grav lucru care se poate întâmpla este acest apel al d-lui Iohannis ca să voteze transilvănenii contra celorlalți români. Este cel mai rău lucu pe care îl poate spune un candidat, Este o mare greșeală, o mare gafă și denotă o mentalitate de care România trebuie să se ferească", a mai declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel