Klaus Iohannis, semnal de alarmă la ONU. Avertisment transmis de președinte

Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații la Summitul ONU. Președintele României a zis că în lipsa lipsa unor măsuri de rezolvare a tuturor aspectelor crizei refugiaților, vor urma valuri tot mai mari de migrație.

"Ne confruntăm cu o criză complexă. Este vorba de aspecte umanitare, de o criză a protejării granițelor, de o criză a integrării și de o criză financiară. Dacă nu găsim cele mai adecvate mijloace de a le soluționa pe fiecare dintre ele, fiecare val de migrație îl va depăși pe cel anterior. Orice națiune are obligația de a salva oameni, de a-i susține și de a-i proteja", a spus Klaus Iohannis citat de Calea Europeană.ro.

"Dupa cum am putut observa în ultimele luni, sute de mii de oameni au fugit din calea războiului, în cautarea unei vieți mai bune, intrând în Europa, deseori prin mijloace riscante. Acest flux din ce în ce mai mare de migranți din Orientul Mijlociu și Africa a determinat țările europene să depună eforturi masive pentru a face față unui dezastru umanitar de proporții masive", a mai spus președintele.

Strategia națională de dezvoltare durabilă

Klaus Iohannis a anunțat, duminică, la ONU, că România va revizui Strategia națională de dezvoltare durabilă, urmând ca aceasta să aibă la bază susținerea incluziunii persoanelor cu dizabilități, a tinerilor și a femeilor, în politicile de dezvoltare.

[citeste si]

"În cazul României, vom revizui Strategia națională de dezvoltare durabilă, pentru a integra noile Obiective de dezvoltare. Excluziunea socială este identificată ca o provocare majoră la adresa implementării Obiectivelor de dezvoltare durabilă. În Strategia românească revizuită se va pune accentul pe susținerea incluziunii persoanelor cu dizabilități, a tinerilor și a femeilor, în politicile de dezvoltare. Eradicarea sărăciei reclamă oportunități decente de angajare, iar prevenirea și evitarea excluziunii sociale necesită politici de coeziune socială", a spus Iohannis, la Summitul ONU pentru adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă.

El a subliniat că România este pregătită să ia parte la procesul de revizuire și de monitorizare ale implementării noi Agende, pentru a "împărtăși din experiența sa cu alte state membre ale ONU și a învăța din lecțiile și rezultatele pozitive ale acestui proces".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel