Klaus Iohannis se contrazice prin nominalizarea lui Dacian Cioloș

Președintele Klaus Iohannis a argumentat, marți, în ziua în care l-a nominalizat pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș, că "este nevoie de un prim-ministru independent, tehnocrat, o persoană curată. E nevoie să fie promovați care să fie performanți și asupra cărora nu planează niciun dubiu".

Președintele a mai susținut că e nevoie de oameni noi și că "fără oameni noi e greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă".

Dacian Cioloș este însă văzut pe scena politică ca un politician susținut de fostul președinte. El a condus Ministerul Agriculturii în Guvernul lui Călin Popescu Tăriceanu. Ulterior, a fost numit de Traian Băsescu șef al unei comisii prezidențiale pentru politici publice de dezvoltare a Agriculturii. Fostul președinte l-a nominalizat și pentru postul de comisar european și a încercat să-l mențină comisar și-n 2014, fără succes. Din punct de vedere al imaginii, trecutul lui Dacian Cioloș îl asociază pe cel propus astăzi ca premier cu Traian Băsescu. Prin urmare, el nu este un om nou, independent, ci un om al trecutului, 'colorat' politic, care revine pe scena politică, acum susținut de Klaus Iohannis. 

VEZI ȘI: Sondaj EXCLUSIV după ce Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

În ceea ce privește "asupra cărora nu planează niciun dubiu", amintim implicarea numelui lui Dacian Cioloș într-un dosar extrem de controversat ICA. În primăvara lui 2015, Dacian Cioloș a fost audiat la Parchetul instanţei supreme în dosarul cu privire la modul în care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în cauza privatizării ICA. Atunci, Cioloș declara: "Am fost invitat, în calitate de martor, pentru a da o declaraţie despre împrejurările constituirii, în numele statului, a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale ca parte civilă în dosarul ICA, în 2008. Este o urmare a plângerii formulate de domnul Sandu Jean. Nu cred că alte comentarii sunt oportune: calitatea mea în acesta anchetă a rămas doar aceea de martor şi nu există o urmărire penală împotriva mea". 

Prin urmare, fără a pune la îndoială expertiza lui Dacian Cioloș, el nu este o persoană care să se fi ținut departe de scandalurile politice și mediatice și nici o persoană independentă, fiind asociat de electorat cu Traian Băsescu. Imaginea lui Dacian Cioloș îi contrazice prezentarea făcută de Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel