Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Daniel Horodniceanu. Vreau să cunosc oamenii pe care îi numesc în funcţie

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Roma, întrebat dacă s-a întâlnit recent cu Daniel-Constantin Horodniceanu, cel avizat de CSM pentru a prelua șefia  DIICOT, că a avut o discuţie cu acesta, pentru că vrea să cunoască oamenii pe care îi numeşte în funcţie.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Horodniceanu, preşedintele Klaus Iohannis a spus: "Da, am avut o discuţie. Evident, eu vreau să cunosc oamenii pe care îi numesc în funcţie. Da, am avut o întâlnire".

La întrebarea presei dacă Horodniceanu l-a convins să îl numească în funcţie, preşedintele Iohannis a răspuns: "Săptămâna viitoare o să iau o decizie".

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, luni, CSM, spre consultare, stenograma şedinţei în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei la şefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum şi documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil.

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis în aceeaşi zi preşedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

CSM a trimis Administraţiei Prezidenţiale înregistrarea audio-video a şedinţei, dar şi documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabilă a lui Horodniceanu. De altfel, acestea se află publicate şi pe site-ul consiliului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel