Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Daniel Horodniceanu. Vreau să cunosc oamenii pe care îi numesc în funcţie

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Roma, întrebat dacă s-a întâlnit recent cu Daniel-Constantin Horodniceanu, cel avizat de CSM pentru a prelua șefia  DIICOT, că a avut o discuţie cu acesta, pentru că vrea să cunoască oamenii pe care îi numeşte în funcţie.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Horodniceanu, preşedintele Klaus Iohannis a spus: "Da, am avut o discuţie. Evident, eu vreau să cunosc oamenii pe care îi numesc în funcţie. Da, am avut o întâlnire".

La întrebarea presei dacă Horodniceanu l-a convins să îl numească în funcţie, preşedintele Iohannis a răspuns: "Săptămâna viitoare o să iau o decizie".

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, luni, CSM, spre consultare, stenograma şedinţei în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei la şefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum şi documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil.

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis în aceeaşi zi preşedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

CSM a trimis Administraţiei Prezidenţiale înregistrarea audio-video a şedinţei, dar şi documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabilă a lui Horodniceanu. De altfel, acestea se află publicate şi pe site-ul consiliului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel