Klaus Iohannis, revocare Codruța Kovesi. Reacție de la Bruxelles la propunerea lui Tudorel Toader

Klaus Iohannis a criticat de la Bruxelles prestația lui Tudorel Toader în chestinuea propunerii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Președintele Klaus Iohannis spune că nu a primit nici un fel de raport de la ministrul Justiției. 

"Da, asta este o procedură care va mai dura. M-am exprimat aseară instituțional, cum au constatat mai mulți analiști, dar asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestația pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Iar ceea ce a prezentat - încă o dată, nu știu în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu.

Așadar, ce ne-a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate și, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit și de temeinicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea. Spun acest lucru fiindcă legea prevede destul de detaliat ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport. Mai mult astăzi nu o să vă spun și nici nu aș avea ce să vă spun.

Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nu a apărut la Administrația Prezidențială și atunci când vom avea acest raport, probabil vom încerca să îl deslușim și atunci se va putea discuta mai mult", a dclarat prședintele Klaus Iohannis la Bruxelles.

"Va mai dura" 

Totodată, președintele Iohannis susține că demersul privind revocarea șefei DNA afectează imaginea României și că va mai dura până va lua o decizie.

"Am auzit aseară printre multe alte lucruri care nu m-au convins, un lucru interesant: dacă legea prevede o oportunitate, atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea spune că președintele revocă, asta este o chestiune de oportunitate politică. Dacă revocă sau nu, doar președintele poate să hotărască acest lucru. Avem la Administrația Prezidențială foarte buni profesioniști și vor face o analiză foarte serioasă. Nu am văzut nici un raport și mi-e greu să fac o evaluare. Va mai dura până voi lua o decizie. Acest demers al ministrului Tudorel Toader nu va duce la o îmbuntățire a situației României," a mai spus Klaus Iohannis.

 -Știrea inițială-

Președintele Klaus Iohannis este așteptat la Bruxelles să  facă declarații în urma raportului ministrului Justiției, Tudorel Toader, raport privind revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. DC News va relua  declarațiile președintelui Klaus Iohannis

"Astăzi,  am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin.

Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept", a scris, joi seară, Klaus Iohannis, pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel