Klaus Iohannis: Relaţia cu Rusia, umbrită de criza ucraineană

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, în cadrul întâlnirii anuale pe care șeful statului o are cu ambasadorii acreditați la București, că relaţia României cu Rusia este umbrită de criza ucraineană, subliniind că revenirea la dialog depinde de respectarea de către Rusia a principiilor dreptului internaţional.

"Relaţiile României cu Federaţia Rusă, asemenea relaţiilor UE şi NATO cu Federaţia Rusă, sunt astăzi umbrite de evenimentele grave care au dus la criza ucraineană", a declarat Klaus Iohannis, citează Mediafax.

"Revenirea acestor relaţii la stadiul atât de necesar dialogului constructiv şi colaborării corespunzătoare intereselor comune depinde imperios de respectarea politică externă rusă a principiilor dreptului internaţional", a mai spus președintele Iohannis.

Totodată, șeful statului a atenționat că încercările Moscovei "de rescriere a regulilor, depăşirea unor linii roşii în materia conduitei şi principiilor de drept internaţional, recursul la modalităţi de acţiune care ţine de epoci trecute ne creează probleme tuturor, europenilor, comunităţii atlantice, vecinătăţii, Rusiei însăşi, iar implicaţiile se extind dincolo de spaţiul euroatlantic".

Rusia "stat agresor", declară Parlamentul ucrainean
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel