Klaus Iohannis recunoaște meritele lui Victor Ponta

Aflat într-o vizită de două zile în Slovacia, președintele Klaus Iohannis  a declarat, miercuri,  că România are o creştere economică robustă şi intenţionează să pregătească drumul către intrarea în zona euro, însă pentru acest obiectiv este nevoie de reforme durabile, de o dezvoltare bazată pe inovare şi competitivitate.

Preşedintele a participat, la Bratislava, la un forum economic româno-slovac, alături de omologul său, Andrej Kiska. Şeful statului s-a referit la modelul slovac în cazul adoptării euro, care a adus beneficii acestei ţări.

"În Slovacia, adoptarea euro a consolidat beneficiile comerciale şi competitivitatea economică. Şi România intenţionează să pregătească, în anii ce urmează, paşii necesari integrării monetare europene. Însă, avem nevoie, în continuare, să implementeze reforme şi schimbări instituţionale durabile", a afirmat Iohannis.

El le-a vorbit participanţilor - reprezentanţi ai unor companii din domeniul IT, auto şi energetic - despre situaţia economică din România, afirmând că aceasta este propice investiţiilor.

[citeste si]

"România înregistrează o creştere economică robustă, însă avem nevoie de un model de dezvoltare bazat pe competitivitate şi inovare, pe creştere economică inteligentă şi sustenabilă. Avem nevoie de o creştere economică sănătoasă, de tip calitativ, nu doar cantitativ", a mai spus preşedintele.

Preşedintele a vorbit şi despre nevoia întreprinzătorilor de a redobândi încredere în mediul de afaceri din România, fiind nevoie, în primul rând, de predictibilitate. "(România - n.r.) trebuie să stimuleze mediul investiţional prin cel mai adecvat mix dintre relaxarea fiscală şi sustenabilitatea finanţelor publie, astfel încât scăderea taxelor să aibă un caracter permanent", a precizat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel