Klaus Iohannis - PSD, război politic. Chirieac: E o nebunie perfectă!

Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția
Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat convocarea ministrului de Externe Teodor Meleșcanu la Cotroceni, dar și a premierului Dăncilă.

Întrebat dacă e un pas înapoi făcut de Iohannis, Bogdan Chirieac consideră că da, dar este un pas spre normalitate.

„Categoric este un pas înapoi, dar este un pas către normalitate. Câtă vreme ca președinte continui politica lui Traian Băsescu și ești tot timpul în conflict cu Guvernul, cu Parlamentul, cu CCR, să nu ne mirăm că se întâmplă asemenea lucruri.

Nu poți ignora premierul în politica externă. Nu îl poți convoca pe ministrul de Externe fără știrea primului-ministru. Se putea dacă în fiecare zi stăteau cu toții la masă și gândeau, acționau împreună pentru politica externă a României, nu mai treceai pe la premier. Ar fi fost toți o echipă. Acum sunt adversari.

Nu e destul că avem atât de mulți adversari externi? Nu e destul că sunt atâtea provocări? Nu e destul că sunt atâția adversari în interiorul României în instituții care ar trebui să servească țara și nu o fac? Avem și președintele adversar cu premierul și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului. E o nebunie perfectă!”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Miza conflictului

Întrebat dacă e o miză a acestui conflict, dacă pe președinte ”îl doare atât de tare de politica externă” sau ”se ascunde în spatele acestui scandal”, analistul politic a replicat:

„După deceniul pierdut, după cei 10 ani ai domnului președinte Traian Băsescu, ce a rămas în România? Nu a rămas nimic, doar substanță pentru presă. Inaugurări de autostrăzi nu au rămas, nici la domnul Iohannis. Nu a inaugurat nicio autostradă, nu a fost cazul de așa ceva. Atunci sigur e acest tip de campanie electorală, 'anti'. Despre acest lucru e vorba. 'Suntem anti-PSD și arătăm că punem PSD cu botul pe labe', PSD-ul care a luat 50%. Între timp PSD-ul se luptă cu Iohannis, se luptă cu abuzurile din DNA, lumea stă cu sufletul la gură să vadă ce se întâmplă. Nu mai întreabă nimeni de autostrăzi, spitale. Când să se întâmple dacă sunt numai abuzuri în permanență.'Uitați ce face președintele', spune PSD iar în replică președintele spune 'uitați ce face PSD-ul. Nu pot să inaugurez o autostradă că cer demisia premierului'. Nu se ajunge nicăieri în felul acesta”, a concluzionat Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel