Klaus Iohannis - PSD, DOUĂ SCENARII: Unul e PROST! Pe care și-l DOREȘTE președintele

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații dure astăzi cu privire la PSD. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat:

”- Este evident că securitatea națională este o temă atât de importantă încât nu poate fi ocupată de o singură instituție, de aceea și-n Constituție toate instituțiile mari au un rol în asigurarea securității naționale, de la președinte, al CSAT, la Parlament, la Guvern și la entitățile de specialitate, armată, servicii, s.a.m.d.

- Este important să înțelegem că orice demers făcut de vreuna din aceste părți de a schimba sau îmbunătăți cadrul general are nevoie de  colaborarea tuturor celorlalți.

- În acest context, sunt imaginabile două scenarii: 

”Scenariu prost”

1. Un  PSD dornic să ocupe toate instituțiile statului, să le acapareze, să forțeze schimbări ale legislației în domeniul securității naționale în sensul unui control politic fără să colaboreze cu Președinția, cu CSAT, cu Armata, cu Serviciile. Acesta este un scenariu PROST! 

”Scenariul pe care mi-l doresc”

2. O coaliție responsabilă, care înțelege nevoia modernizării legislației în domeniul securității naționale, se apucă să lucreze pe aceste teme foarte importante, colaborează cu președintele, cu Președinția, cu CSAT, inclusiv cu reprezentanții serviciilor vizate. În final, se obține ce ne dorim cu toții: o legislație modernizată, europeană, care într-adevăr conduce la un cadru care permite o securitate națională modernă, care permite să spunem cetățeanului că statul român are toate instrumentele și legislația aferentă pentru a vă apăra așa cum vă doriți cu toții. Acesta este scenariul pe care mi-l doresc și am speranța că va deveni realitate”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel