KLAUS IOHANNIS PROCES ANI - INCOMPATIBILITATE. Klaus Iohannis: Candidez indiferent de ce se va întâmpla la ÎCCJ

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a anunțat luni că va candida la alegerile din noiembrie indiferent de decizia de marți a Curții Supreme. Judecătorii ÎCCJ decid pe 30 septembrie dacă admit recursul făcut de ANI în procesul în care Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate. În prima fază, Curtea de Apel Alba i-a dat câștig de cauză primarului Sibiului.

Klaus Iohannis a afirmat că va candida la alegerile prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liderul PNL s-a declarat încrezător în ceea ce privește procesul său cu ANI, afirmând că va câștiga la Curtea Supremă.

"Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ICCJ", a spus Klaus Iohannis, la Adevărul Live, conform gandul.info.

Surse autorizate au explicat pentru DCNews încă de săptămâna trecută că legislația nu îi poate interzice lui Klaus Iohannis drepturile electorale. Chiar dacă prezidențiabilul ACL va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte, această decizie nu îi va interzice dreptul de a candida pentru prima funcție în stat.

Citește aici argumentele care sprijină scenariul conform căruia Klaus Iohannis va candida pentru Cotroceni și va putea fi președinte chiar dacă va fi declarat incompatibil: EXCLUSIV. Bombă la prezidențiale! Chiar dacă este declarat INCOMPATIBIL, IOHANNIS poate candida la ALEGERI și poate fi PREȘEDINTE al României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel