KLAUS IOHANNIS - PROCES ANI, INCOMPATIBILITATE: Klaus Iohannis a depus la ÎCCJ punctul de vedere în procesul cu ANI

Avocații lui Klaus Iohannis au depus la Înalta Curte documente reprezentând punctul de vedere al primarului Sibiului în procesul cu ANI privind incompatibilitatea, anunță Agerpres.

Pe 30 septembrie, Curtea Supremă a dispus comunicarea raportului asupra admisibilității în principiu a recursului ANI, iar cele două părți au avut 10 zile la dispoziție pentru a formula în scris un punct de vedere. Surse judiciare ne-au explicat că punctele de vedere trebuie depuse înaintea ședinței de judecată, termenul de 10 zile fiind unul orientativ.

Urmează ca magistrații să mai îndeplinească și alte chestiuni de procedură, până la judecarea pe fond a recursului.

Vezi și: Exclusiv. Decizia CCR care îl lasă pe Iohannis să candideze la prezidențiale

Astfel, următoarele etape, prevăzute de art. 493 din Noul Cod de Procedură Civilă, sunt:

- examinarea raportului de către completul de filtru, în camera de consiliu, fără citarea părților;

- soluționarea recursului în completul filtru, fără citarea părților, prin pronunțarea uneia dintre următoarele soluții: anularea recursului; respingerea recursului, ca vădit nefondat; soluționarea fondului recursului, în cazul în care se constată că este admisibil, iar problema de drept nu este controversată sau face obiectul unei jurisprudențe constante a Înaltei Curți de Casație și Justiție;

- în cazul în care nu poate fi pronunțată niciuna dintre soluțiile menționate, completul de filtru pronunță, în camera de consiliu, fără citarea părților, o încheiere de admitere în principiu a recursului și fixează termen pentru judecata pe fond a recursului, cu citarea părților.

Procesul lui Klaus Iohannis a ajuns la ÎCCJ după ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Citește și: EXCLUSIV. Bombă la prezidențiale! Chiar dacă este declarat INCOMPATIBIL, IOHANNIS poate candida la ALEGERI și poate fi PREȘEDINTE al României

ANI a făcut recurs, însă dosarul a întârziat foarte mult, ceea ce l-a determinat pe președintele Agenției, Horia Georgescu, să trimită recent conducerii Curții Supreme o cerere prin care solicita stabilirea unui prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilitățile de tip "RAJA", printre care și cel al lui Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel