KLAUS IOHANNIS PROCES ANI. Alina Gorghiu: Nu există nicio șansă ca Înalta Curte să admită recursul ANI pe 30 septembrie

Alianța Creștin Liberală nu ia în calcul posibilitatea ca pe 30 septembrie Înalta Curte să admită recursul ANI în procesul cu Klaus Iohannis și riscă să se trezească fără candidat înscris în cursa pentru Cotroceni sau cu un eventual președinte declarat incompatibil în timpul mandatului.

Dacă ÎCCJ va admite pe 30 septembrie recursul ANI, situația candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale devine una extrem de complicată. Indiferent de verdict, vor exista voci care vor spune că decizia este una politică - fie pentru a-l victimiza pe Klaus Iohannis și pentru a-l propulsa spre Cotroceni, fie pentru a-l scoate din cursă și pentru a-i netezi drumul lui Victor Ponta către prima funcție din stat.

De asemenea, o decizie defavorabilă lui Iohannis dată după eventuala alegere a acestuia în fruntea țării ar transforma România într-o țară condusă de un președinte incompatibil.

Niciunul dintre aceste scenarii nu este însă luat în calcul de ACL. Am întrebat-o pe Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, dacă în eventualitatea în care ÎCCJ va admite recursul ANI pe 30 septembrie, liderii ACL iau în calcul posibilitatea de a solicita Guvernului reluarea procesului de înscriere a candidaților, pentru ca principala forță de opoziție să aibă candidat pentru Cotroceni și pentru ca viitorul președinte ales de români să aibă legitimitate totală, nu să beneficieze de "masa verde", prin absența unui rival important.

ACL exclude un verdict defavorabil lui Iohannis

"Nu există în niciun fel de variantă posibilitatea ca recursul Agenției Naționale de Integritate să fie admis.

Eu vă spun că, din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de posibilitate, pe legislația actuală, pe hotărârea dată de Curtea de Apel Alba, ca recursul Agenției Naționale de Integritate să fie admis. 

Ba dimpotrivă, dacă mă uit la 493 din Codul de procedură civilă, o să observați că singurele variante procedural posibile sunt ca pe termenul de 30 fie să se respingă recursul din start, ca neîntemeiat, și atunci situația să fie rezolvată, fie să se discute admisibilitatea în principiu a recursului Agenției Naționale de Integritate și să se dea un termen pentru judecarea pe fond. Dar altfel, nici nu se va pune probelma de o invalidare a candidaturii, nu se va pune problema de nimic incert, totul este foarte limpede. E o problemă de timp", a declarat Alina Gorghiu pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel