Klaus Iohannis, primul răspuns în cazul Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului și Sportului,  a formulat o cerere de graţiere, iar documentul a fost depus la Cotroceni de soţul acesteia, Tiberiu Ridzi, pe 28 mai.

Într-un răspuns pentru România TV, Administraţia Prezidenţială a comunicat decizia luată până în acest moment cu privire la cererea de graţiere. Astfel, documentul a fost trimis la Ministerul Justiţiei, pentru avizul consultativ.

Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Citește și: Monica Iacob Ridzi, cuvinte cutremurătoare din pușcărie: Situația prin care trecem este dramatică

"Principalele motive care au fost invocate au fost unul de natură umanitară, faptul ca noi avem doi copii, o fetiţă de 1 an şi şapte luni şi un băiat de 5 ani, care sunt destul de bolnavi, şi motivul medical – starea de sănătate a soţiei mele. Toate speranţele noastre se îndreaptă către preşedintele Klaus Iohannis prin acestă cerere de graţiere, care ar fi singura soluţie pentru ca soţiei mele să-i poate fi asigurate condiţiile cât mai bune, din punct de vedere medical, să poată să-şi ţină sub control boala pe care o are şi să fie lângă copiii care suferă enorm. ", a declara Tiberiu Iacob Ridzi, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel