Klaus Iohannis, primit de Joe Biden la Casa Albă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Joe Biden îl va primi, marți, pe omologul român Klaus Iohannis la Casa Albă.

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în perioada 7-8 mai 2024.

La Casa Albă, președintele Iohannis va fi primit de către omologul său american, Joseph R. Biden, Jr., pentru discuții cu privire la teme de importanță majoră pentru agenda internațională și bilaterală. Printre acestea se află situația din Ucraina și din regiunea Mării Negre, precum și consolidarea securității în spațiul euroatlantic. Dialogul va reafirma angajamentul comun pentru valorile democratice și pentru securitatea comună.

„Președintele Biden îl va primi pe Klaus Iohannis, președintele României, la Casa Albă pe 7 mai. Cei doi lideri vor sărbători cei 20 de ani de la aderarea României la Alianța NATO. Președintele Biden îi va mulțumi Președintelui Iohannis pentru gazduirea membrilor serviciilor militare americane în România și va recunoaște numeroasele contribuții pe care România, un aliat de încredere al NATO, le-a adus la securitatea flancului estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre. Liderii vor sublinia sprijinul lor continuu pentru Ucraina în eforturile sale de apărare împotriva agresiunii Rusiei. De asemenea, vor examina numeroasele domenii în care România și Statele Unite colaborează, inclusiv energie, cooperare economică și valorile democratice pe care le împărtășim”, a transmis Casa Albă, într-un comunicat de presă.

Această vizită nu este doar un prilej pentru discuții de înalt nivel, ci și pentru recunoașterea rolului esențial al României în asigurarea stabilității regionale și globale. Președintele Klaus Iohannis este cunoscut ca un lider dedicat securității și cooperării transatlantice, având un rol activ în gestionarea crizelor internaționale.

Alături de președintele Iohannis, în delegația oficială se vor afla ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și viceprim-ministrul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne. Această echipă consolidată va contribui la întărirea parteneriatului strategic româno-american și la dezvoltarea cooperării în diverse domenii de interes comun.

De asemenea, președintelui Iohannis îi va fi acordat prestigiosul premiu "Distinguished International Leadership Award" pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards. Această distincție reprezintă o recunoaștere a carierei și a contribuției remarcabile a președintelui României la consolidarea relațiilor transatlantice și europene.

Consiliul Atlantic este o organizație americană de renume, cu o activitate de peste 60 de ani în domeniul afacerilor internaționale, care onorează anual personalități remarcabile pentru contribuțiile lor la consolidarea relațiilor transatlantice și la promovarea valorilor comune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel