Klaus Iohannis, primele legi promulgate. Care sunt

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, primele legi, cinci la număr. 

Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea "Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative". Legea a fost criticată de Traian Băsescu, fostul președinte al României, care s-a arătat nemulţumit de cheltuielile suplimentare de protocol, cazare şi transport pentru instituţie care apar în OUG.

O a doua lege promulgată de Klaus Iohannis este pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015. A treia lege promulgată privește "aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice". 

A patra lege promulgată se referă la abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, dar și legea "privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel