Klaus Iohannis, primele legi promulgate. Care sunt

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, primele legi, cinci la număr. 

Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea "Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative". Legea a fost criticată de Traian Băsescu, fostul președinte al României, care s-a arătat nemulţumit de cheltuielile suplimentare de protocol, cazare şi transport pentru instituţie care apar în OUG.

O a doua lege promulgată de Klaus Iohannis este pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015. A treia lege promulgată privește "aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice". 

A patra lege promulgată se referă la abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară, dar și legea "privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură". 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy