Klaus Iohannis, premiat în Germania pentru lupta împotriva corupţiei

Preşedintele Klaus Iohannis va primi miercuri, la Kiel, în Germania, premiul Herman Ehlers 2016 pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei.

"Miercuri, președintele României se va afla la Kiel, în Germania. Motivul prezenței este faptul că va primi Premiul 'Hermann Ehlers 2016'. Este un premiu care este acordat domnului președinte din partea fundației cu același nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept și a luptei împotriva corupției. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, potrivit Agerpres.

Ea a arătat că fundația care îi acordă șefului statului premiul poartă numele fostului președinte al Parlamentului german între 1950-1954 și promovează educația civică în spiritul libertății și democrației.

"Este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalități de vârf din politică tocmai pentru că au promovat valorile libertății și democrației", a precizat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Mădălina Dobrovolschi a adăugat că printre cei care au primit acest premiu se numără cancelarul german Helmut Kohl, în 2003, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel