Klaus Iohannis, poziție în scandalul alocațiilor copiilor români din Austria

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să precizeze la sfârșitul reuniunii Consiliului European, care tocmai s-a încheiat, vineri,  la Bruxelles, că a avut o discuție pe tema alocațiilor copiilor români din Austria.

Reacția președintelui  Klaus Iohannis vine în contextul în care ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a declarat recent că alocațiile pentru copiii românilor din Austria ar trebui alocate la nivelul celor primite în România

Ministrului austriac nu i se pare normal ca statul austriac să plăteasca o alocație de 160 de euro unui copil ai cărui părinți muncesc în Austria, plătind totuși toate taxele în țara de adopție.

Citește și: ALOCAȚIE ROMÂNI AUSTRIA: AID condamnă declarațiile ministrului de Externe austriac, Sebastian Kurz

"Da. Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal Werner Faymann. Domnul cancelar federal m-a asigurat că acea poziţie exprimată de ministrul de Externe nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale. Este, aşadar, acea abordare o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a răspuns unei întrebări  pe această temă Klaus Iohannis, în conferința de presă de la încheierea reuniunii de la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel