Klaus Iohannis pleacă la Tallinn

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa vineri, 29 septembrie a.c., la reuniunea informală a Consiliului European pe teme digitale, care va avea loc la Tallinn, în Republica Estonia, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

În cadrul Summitului vor fi discutate inițiativele de inovare digitală care ar permite Uniunii Europene să facă față evoluțiilor tehnologice și să devină un lider la nivel global în domeniul digital în următorii ani.

Reuniunea se va concentra pe două teme majore: „Viitorul guvernării și securitatea", vizând rolul Uniunii Europene, al statelor membre în consolidarea încrederii în mediul de securitate în domeniul digital și „Viitorul economiei și societății", referitor la nevoile viitoare ale Uniunii în materie de infrastructură, piață și forță de muncă, se arată în comunicatul Președinției.

În cadrul discuțiilor, Președintele Klaus Iohannis va sublinia că asigurarea securității cibernetice este crucială atât pentru prosperitatea Europei, cât și pentru securitatea sa. Președintele României se va referi, totodată, și la necesitatea asigurării în Uniunea Europeană a unui flux liber al datelor fără caracter personal.

Importanța implementării strategiei digitale pentru Piața Internă a Uniunii Europene, nevoia asigurării unei securități cibernetice adecvate și, în același timp, necesitatea pregătirii cetățenilor Uniunii pentru a dobândi abilitățile digitale necesare vor fi subiecte abordate de Președintele Klaus Iohannis.

Cu prilejul reuniunii de la Tallinn, Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida în seara zilei de 28 septembrie a.c. o întâlnire informală cu liderii Uniunii Europene. Cu această ocazie, membrii Consiliului European vor avea un schimb de opinii cu privire la viitorul Uniunii și vor aborda alte subiecte importante de pe agenda europeană, precum migrația, securitatea și Brexit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel