Klaus Iohannis PLEACĂ în SUEDIA. Mesaj de ultimă oră de la Cotroceni

Klaus Iohannis / Foto: presidency.ro
Klaus Iohannis / Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis pleacă din țară.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 13 octombrie, la invitația prim-ministrului Regatului Suediei, Stefan Löfven, la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, în Regatul Suediei.

Participarea președintelui Klaus Iohannis la Forumul Internațional de la Malmö se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum și pentru promovarea valorilor europene, a toleranței și a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale, transmite Administrația Prezidențială.

„Cu prilejul participării la Forumul de la Malmö, Președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește asumarea trecutului și combaterea negării și distorsionării Holocaustului, țara noastră devenind un model regional de bune practici în acest sens. Participarea României la Forum la cel mai înalt nivel conferă țării noastre o vizibilitate sporită și va contribui la consolidarea profilului României de promotor activ la nivel internațional al politicilor în acest domeniu”, conform sursei citate.

Totodată, președintele României va transmite angajamentul ferm asumat de țara noastră prin Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 - 2023, care a fost adoptată în luna mai 2021, precum și în baza Planului de Acțiune asociat.

Forumul de la Malmö marchează împlinirea a 21 de ani de la adoptarea Declarației Forumului Internațional de la Stockholm privind Holocaustul, document fondator al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). IHRA este o organizație interguvernamentală care, în timp, a devenit punct de referință internațională în materie de educație și cercetare privind Holocaustul și comemorarea Holocaustului și a cărei președinție a fost exercitată de România în perioada 2016-2017, mai precizează Administrația Prezidențială.

Forumul de la Malmö urmărește transmiterea unui semnal puternic la nivel internațional privind calificarea antisemitismului și negării Holocaustului, aflate în creștere în prezent, ca evoluții reprobabile și inacceptabile, care trebuie contracarate cu toate instrumentele disponibile, a conchis Administrația Prezidențială.

 

Iohannis l-a desemnat pentru candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș

Amintim că președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș.

Președintele a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Eu am reținut una pe care o voi și pune în practică: am decis să-l desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a afirmat, luni, președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel