Klaus Iohannis pleacă de urgenţă la Bruxelles. Vezi motivul

Preşedintele Klaus Iohannis este nevoit să plece de urgență, joi,  la Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat un summit extraordinar al Uniunii Europene pentru a formula un răspuns comun european la agravarea crizei reprezentate de fluxul de imigranţi dinspre Africa de Nord, potrivit Agerpres. 

Am decis să convoc un Consiliu European extraordinar pentru joi pentru a analiza situaţia din Mediterana. Această situaţie este dramatică şi nu poate continua astfel. Nu putem accepta ca sute de oameni să moară în timp ce încearcă să treacă marea către Europa. Iată de ce am decis să convoc un summit extraordinar, a afirmat Tusk, într-o înregistrare postată pe YouTube.

Liderii statelor membre UE vor analiza, de asemenea, modalităţile de ajutare a celor mai afectate ţări europene şi de accelerare a cooperării cu ţările de origine a imigranţilor şi cu cele de tranzit.

Citește și: Iohannis, "președintele Facebook". Cum comentează Sorin Mihai Grindeanu impactul Facebook asupra campaniei electorale

Baza dezbaterii de joi dintre liderii statelor UE va fi reuniunea de urgenţă a miniştrilor de interne şi de externe ai statelor membre, desfăşurată luni (20 aprilie), la Luxemburg.

Situaţia din Mediterana priveşte nu numai ţările noastre vecine din sud, ci pe noi toţi, întreaga Europă, a adăugat Donald Tusk.

Decizia președintelui Consiliului European urmează unui apel lansat de premierul italian Matteo Renzi de organizare a unei reuniuni de urgenţă a liderilor statelor Uniunii Europene, după ce un naufragiu înregistrat în week-end s-a soldat cu moartea a 900 de persoane, dacă informaţiile vehiculate vor fi confirmate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel