Klaus Iohannis, pe urmele lui Traian Băsescu. Teama cea mai mare a lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis folosește, în discursul său politic, mai multe teme pe care și Traian Băsescu le-a folosit de-a lungul timpului. Invitat la “Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, Klaus Iohannis a vorbit despre teama ca PSD să acapareze toată puterea, dar și despre posibilitatea fraudării alegerilor prezidențiale.

Fraudarea alegerilor

Tema fraudării alegerilor a fost folosită şi de președintele Traian Băsescu în 2004, când l-a acuzat pe Adrian Năstase că se pregăteşte să fraudeze alegerile. Băsescu a cerut arestarea responsabililor de la BEC, pe motiv că folosesc un soft care perturbă rezultatele. Evident că, după alegeri, nu a fost nicio anchetă și bomba de campanie s-a dezumflat.

Această "teamă" de fraudare a alegerilor revine, de această dată, în discursul lui Klaus Iohannis. Și Iohannis a depus plângere și speră ca instituțiile să o verifice.

"Ne temem de fraudarea alegerilor (din cauza modificării printr-o OUG a legii alegerilor). Noi credem că este înlesnit turismul electoral, că legislația trebuie să fie stabilă. Noi suntem convinși că această ordonanță trebuie anulată. Vom avea legislația cum am avut-o și până acum. Instituțiile statului trebuie să-și facă treaba pentru a preveni fraudarea alegerilor", a spus Klaus Iohannis marți seară la "Jocuri de putere".

PSD și Victor Ponta

Nu de puține ori, Traian Băsescu a lansat atacuri la adresa lui Victor Ponta, lucru pe  care l-a făcut și Klaus Iohannis marți seară. 

"PSD și guvernul Victor Ponta se comportă așa cum ne-am temut că se va comporta când va reveni la putere: acaparează puterea, vrea să acapareze media, vrea să acapareze mult mai mult decât trebuie să controleze un partid politic, pe fondul unei guvernări din care nu înțelegem mare lucru", a mai zis Klaus Iohannis. În schimb, exact ca Traian Băsescu, dacă Alianța Creștin Liberală ar acapara toată puterea, dând și președintele și premierul, ar fi un lucru bun, spune Iohannis.

Klaus Iohannis laudă un atac pe care Traian Băsescu l-a lansat la adresa candidaților la prezidențiale


Președintele Traian Băsescu iese la atac în campania prezidențială. Ținta pare să fie premierul Victor Ponta, despre care spune că ar urma să dezvăluie lucruri ascunse. 

"Mi se pare o intenție excepțional de bună. În mod natural, președintele României are cele mai multe informații despre ceea ce se întâmplă în România, dacă sunt informații importante pentru România, să vină să le spună", a adăugat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel