Klaus Iohannis: Nu o să dau replici prin media

Președintele Klaus Iohannis a vorbit la Adevărul live despre întâlnirile cu Victor Ponta legate de problemele concrete ale momentului, dar și despre ordonanța legată de renunțarea la titlurile academice.  

Am vrut ca relația cu premierul să fie așa cum se vede, o relație de lucru. Eu sunt președintele României, dar primul ministru are atribuțiile lui. Mie mi se pare absolut normal să vorbim împreună, fiindcă răspundem de bunul mers al României. Nu este o declarație teatrală, asta este, și atunci mi se pare normal să ne întâlnim atunci când situația impune, dar nu pot să-mi imaginez cum președintele și primul ministru  să lucreze pentru România dacă nu vorbesc împreună. Trebuie să există discuții de lucru, ele nu sunt discuții politice, eu trebuie să fiu informat despre lucrurile care se petrec. Sunt discuții între președinte și primul ministru, care se fac, de altfel, în toate țările și nimănui nu i se pare ceva senzațional. Este iarăși o schimbare de paradigmă. Vreau să intrăm și aici într-o normalitate.

Nu la televizor își dau teme reciproc într-o democrație normală, ci se întâlnesc, discută problemele care țin de  ce este atunci de actualitate, după care își face fiecare treaba. Nu trebuie să avem niciun contract de coabitare, suntem obligați prin natura funcțiilor pe care le avem să ne întâlnim ca să fim informați ca să prevenim apariția unor teme de conflict între Palate", a declarat președintele Klaus Iohannis la Adevărul live.

Citește și: KLAUS IOHANNIS - STENOGRAME PRESĂ: De Ce este președintele împotriva scurgerilor de informații din dosare

Klaus Iohannis  a refuzat să dea un răspuns concret legat ordonanța de urgență a Guvernului prin care un cetățean ar putea renunța la titlurile academice făra să dea explicații și fără să fie nevoie de aprobarea unei alte instituții. 

"Cu siguranță nu o să dau replici prin media, cum nu este treaba  președintelui   să comenteze tot ce se întâmplă în țară la televizor. Asta nu înseamnă că președintele nu trebuie să aibă o părere, ba trebuie să aibă o părere și totuși președintele trebuie să aibă curajul sâ nu comenteze absolut tot. Președintele nu trebuie să fie un analist sau un comentator politic. Președintele trebuie să  dea mesaje pe în zone importante, trebuie să dea mesaje de încurajare care îi fac pe   oameni să-și dorească să  rezolve ceva, nu să se distreze.

Nu sunt de parere ca trebuie sa se dea acte normative pentru o persoana", a spus Iohannis.

Dacă va primi acea lege de la Parlament, Klaus Iohannis a declarat că va delibera și va lua o decizie.

    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel