Klaus Iohannis, nou pact: ''Am adresat partidelor. Adresez aceeași rugăminte și către...''

Denisa Zamfir / 12 iun 2019 / 10:41 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis
Descriere foto: Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a propus un nou pact după ce a invitat partidele politice să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României.

''Ar fi trebuit ca guvernele predente să propună soluții concrete pentru românii din diaspora, care privesc cu încredere spre țară. Am adresat partidelor un apel să facem un pact. Adresez aceeași rugăminte și către Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Nu mai putem permite accidente de tipul Ordonanțelor de Urgență care, lansate peste noapte, bulversează economia și societatea", a declarat Klaus Iohannis.

 Președintele României a invitat partidele politice să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Acest pact politic ar urma să prevadă transpunerea în legislație a interdicției amnistiei și grațierii și a interdicției de adoptare a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională.

De asemenea, în acest acord politic ar urma să fie menționat că legile justiției și Codurile penale vor fi revizuite numai în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26