Klaus Iohannis, mesaj pentru un ministru din Guvernul Tudose

Klaus Iohannis a declarat, joi, că fondurile europene sunt esenţiale în contextul în care România nu ocupă un loc onorant în privinţa capitalizării exploataţiilor agricole. De asemenea, i-a transmis un mesaj ministrului Agriculturii, Petre Daea.

"Până în 2020, prin Politica Agricolă Comună, România beneficiază de fonduri de circa 20 de miliarde de euro. Aceste fonduri europene sunt esenţiale, mai ales că România nu ocupă un loc tocmai onorant în privinţa capitalizării exploataţiilor agricole", a spus Iohannis, la deschiderea târgului Indagra.

De asemenea, s-a declarat bucuros să constate că, începând cu 2016, au fost făcuţi paşi importanţi pentru normalizarea plăţilor în agricultură. "Acest progres se vede în recoltele record obţinute în acest an la grâu, secară, rapiţă, orz şi floarea soarelui", a spus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că în acest an Ministerul Agriculturii şi-a asumat o ţintă de 3,3 miliarde de euro pentru fondurile europene atrase în agricultură. "Vă încurajez, domnule ministru, să fiţi în continuare determinat să contribuiţi la succesul agriculturii noastre, astfel încât în 2018, la INDAGRA din anul Centenarului, să avem şi mai multe de sărbătorit", a spus Iohannis.

[citeste si]

El a subliniat şi că este esenţial ca România să aibă o strategie în ceea ce priveşte viitorul Politicii Agricole Comune, mai ales în contextul Brexit-ului şi al provocărilor existente la nivel european.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel