Klaus Iohannis, mesaj pentru noul secretar general al ONU

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj de felicitare noului secretar general ales al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Manuel de Oliveira Guterres, potrivit unui comunicat la Administrației Prezidențiale.

'Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit cele mai calde felicitări pentru alegerea dumneavoastră ca secretar general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în urma deciziei unanime adoptate recent de Adunarea Generală.

Consider această numire ca o binemeritată recunoaştere a experienţei dumneavoastră politice şi diplomatice îndelungate şi a unei cariere de prestigiu dedicate promovării eficiente a multilateralismului în relaţiile internaţionale. În egală măsură, această numire reprezintă actul final al unuia dintre cele mai transparente procese de selecţie din istoria Organizaţiei Naţiunilor Unite. Îmi exprim deplina încredere în capacitatea dumneavoastră de a găsi cele mai bune soluţii pentru problemele cu care se confruntă omenirea', se arată în mesajul şefului statului.

Klaus Iohannis îl asigură pe noul secretar general al ONU de susţinerea sa şi a României "în vederea promovării păcii, securităţii şi dezvoltării durabile, în beneficiul întregii lumi".

Antonio Guterres, desemnat oficial viitorul secretar general al ONU

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite l-a desemnat oficial joi pe fostul premier portughez Antonio Guterres drept succesorul secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru un mandat de 5 ani.

Guterres, în vârstă de 67 de ani, a fost timp de 10 ani șeful Înaltului Comisariat pentru Refugiați și a fost desemnat candidat favorit cu unanimitate de voturi, săptămâna trecută, de către membrii Consiliului de Securitate.

Guterres, al cărui mandat va începe la 1 ianuarie 2017, a promis să acționeze ca un 'mediator onest' și a afirmat că va avea o abordare umilă în încercarea de a soluționa probleme globale, acordând o atenție deosebită demnității umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel