Klaus Iohannis mesaj pentru NATO

Alianţa Nord-Atlantică va continua să sprijine eforturile României şi ale celorlalte ţări riverane Mării Negre, a declarat preşedintele Klaus Iohannis luni, la Constanţa, în deschiderea manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Marinei Române.

 Şeful statului a subliniat că prin noua postură consolidată de descurajare şi apărare a NATO, teritoriul statelor membre este protejat împotriva oricăror ameninţări, inclusiv la adresa liniilor de comunicaţii navale şi a căilor maritime.

'Ca Aliat activ implicat în demersurile şi acţiunile NATO, România va urmări, în continuare, consolidarea securităţii şi apărării pe dimensiunea maritimă. În anul 2017 vom continua exerciţiile şi activităţile de pregătire, la un nivel superior de complexitate, împreună cu Aliaţii şi cu partenerii din regiunea Mării Negre. Este un obiectiv pe care l-am asumat şi care a fost agreat la summitul de la Varşovia. Pentru a-şi îndeplini misiunile, Forţele Navale Române au nevoie cu prioritate de dotări corespunzătoare şi de creşterea nivelului de interoperabilitate', a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a amintit că la Summitul NATO de la Varşovia, care a avut loc în luna iulie, s-a afirmat importanţa strategică a Mării Negre pentru Alianţă, similară celei a Mării Baltice şi a Atlanticului de Nord şi, pentru prima dată, a fost adoptat un document privind evaluarea politico-militară cu regularitate a mediului de securitate în regiune.

'La aceste decizii strategice cu relevanţă majoră pentru securitatea României, se adaugă un pachet complex de măsuri de apărare în domeniile terestru, aerian şi maritim, precum şi o serie de opţiuni pe dimensiunile aeriană şi navală pentru o prezenţă NATO în regiunea Mării Negre', a precizat preşedintele Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel