Klaus Iohannis, mesaj după alegerile anticipate din Republica Moldova

foto presidency.ro
foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre alegerile parlamentare anticipate de peste Prut.

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat pe Twitter după ce partidul președintelui Maia Sandu a câștigat la pas scrutinul din weekend.

„Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, statul de drept și integrare europeană! Felicitări Maiei Sandu pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!”, a transmis președintele, pe Twitter, luni dimineața.

PAS a câștigat „la pas” alegerile parlamentare

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat. Datele CEC arată că Partidul Politic 'Şor' (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral 'Renato Usatîi', cu 4,11% din voturile alegătorilor.

Pe următoarele locuri se află Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,34% şi Partidul Democrat din Moldova- 1,82%. În condiţiile în care pragul electoral este de 5% pentru partidele politice şi 7% pentru alianţele electorale, în noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS, urmând ca partidul preşedintelui Maia Sandu să aibă o majoritate covârşitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel