Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Independenţei SUA: Păstrăm aceeaşi determinare

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Prioritatea strategică a României este şi va rămâne o relaţie transatlantică puternică, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, prezent la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 243-a aniversări a Zilei Independenţei.

"Recent, cu ocazia alegerilor europene şi a referendumului privind justiţia, pe care l-am convocat pe 26 mai, românii au dat un vot covârşitor pro-european şi în sprijinul consolidării statului de drept, respingând fără echivoc populismul şi discursul antieuropean şi anti-justiţie.

Cetăţenii României au arătat o dată în plus că avem o societate matură şi că îşi doresc o ţară puternică şi sănătoasă, cu un sistem de justiţie curat şi independent, în deplină consonanţă cu statutul de partener al SUA şi de stat membru UE şi NATO. Prioritatea strategică a României este şi va rămâne o relaţie transatlantică puternică. O cooperare transatlantică solidă este cea mai sigură garanţie că vom putea gestiona cu succes provocările viitorul şi influenţa pozitiv dezvoltările pe plan global. (...) Veţi găsi mereu în România un aliat şi un prieten de încredere, o voce puternică în favoarea cooperării strânse dintre America şi Europa.

Vă asigur că ţara mea şi eu, personal, păstrăm aceeaşi determinare pentru aprofundarea şi dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA", a spus preşedintele Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel