Klaus Iohannis, mesaj de felicitare către noul preşedinte al Cehiei, Petr Pavel

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sâmbătă, felicitări noului preşedinte al Cehiei, Petr Pavel, pronunţându-se pentru întărirea relaţiilor dintre cele două state. 

'Felicitări preşedintelui nou ales al Republici Cehe, Petr Pavel. Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a întări relaţiile bilaterale şi pentru a ne coordona îndeaproape în cadrul UE şi al NATO', a scris Iohannis, sâmbătă, pe Twitter.

Petr Pavel, fost şef al Comitetului Militar al NATO şi susţinător al sprijinului militar pentru Ucraina, a câştigat sâmbătă alegerile prezidenţiale din Republica Cehă cu 57,4% din voturi, conform rezultatelor parţiale după numărarea a 93% din buletinele de vot. 

Rivalul său Andrej Babis a obţinut 44% din voturi, potrivit rezultatelor publicate în direct pe site-ul Oficiului ceh de statistică. Petr Pavel, general în rezervă în vârstă de 61 de ani, care a ocupat o funcţie înaltă în cadrul NATO, s-a prezentat în alegeri drept candidat independent şi beneficiază de sprijinul guvernului de centru-dreapta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel