Klaus Iohannis, LOVITURĂ DE STAT. Instigare împotriva Guvernului

Klaus Iohannis proteste
Klaus Iohannis proteste

Prezența președintelui Klaus Iohannis în Piața Universității a fost aspru taxată chiar și de protestatari, cărora le-a fost confiscat protestul, care a căpătat culoare politică. Pe de altă parte, gestul președintelui este văzută ca o lovitură de stat sau ca instigare împotriva Guvernului. Toate acestea, la un miting care nu ar fi fost autorizat. 

Analistul Valentin Stan, ”omul cu laptopul”, a afirmat, la România TV, că președintele a instigat la ”lovitură de stat”. Afirmația este susținută pe paginile de Facebook, dar și în unele medii politice. 

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat unui protest în care se manifesta împotriva unor măsuri ale Guvernului și se striga ”La pușcărie”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos Guvernul”. Prin prezența sa, în marșul spre Piața Victoriei și, implicit, spre Guvernul României, Klaus Iohannis a instigat împotriva Guvernului, dar și împotriva unui partid politic, PSD, potrivit Luju.ro, un site care se ocupă de știri și anchete din domeniul judiciar. Mai mult, vorbim despre un marș neautorizat. 

[citeste si]

Președintele susține că a fost la proteste ca să-și arate indignarea față de faptul că ”o gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Or, aşa ceva nu se poate admite! Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi.”. Ministrul Justiției, Florin Iordache, este cel care a pus OUG pentru grațiere pe masa Guvernului Grindeanu. Cu alte cuvinte, aceștia au fost făcuți ”oameni politici cu probleme penale”, deși nu se cunoaște vreo anchetă pe numele lor. 

Potrivit sursei citate, președintele a încălcat articolul 80 din Constituție: 

”Art. 80 – Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel