Klaus Iohannis, LIVE la Consiliul Național PNL-VIDEO

Scutaru Cristina / 04 aug 2018 / 11:02 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis
Descriere foto: Iohannis

Klaus Iohannis participă, sâmbătă, de la ora 11:00, la reuniunea Consiliului Național PNL.

 Iată primele declarații:

"Sunteți așa cum îmi amintesc eu. Muțumesc. Sper ca astăzi să luați decizii bune, nu voi lua parte la luarea acestor decizii. PSD a promis românilor că va curge lapte și miere dar ghinion, nu s-a întâmplat așa. Au început să demonteze justiția românească. Asta a fost prioritatea PSD-ului. Au încercat să inhibe lupta anticorupție, dar ea va continua. Le-au spus oamenilor că vor crește salariile și pensiile. Dar grestionarea proastă a economiei a dus la inflație."

"Toate sondajele arată că 80 % dintre români cred că țara merge în direcția greșită. Este catastrofal. PSD a preluat o România în creștere, o țară care începuse să fie respectată, cu o abordare proeuropeană. Cum a dispărut acest sentiment de optimism. Cum a revenit pesimismul între noi? Explicația este simplă.

Un politician pe nume Dragnea împreună cu niște acoliți încearcă să folosească puterea în interes propriu pentru a scăpa de justiție. Așa ceva nu am avut în România. 

Au început acțiuni de neimaginat. Persoane care îndrăznesc să își spună public opinia anti-PSD sunt luați de poliție. Acolo am ajuns, să ne întoarcem de unde am plecat în comunism?

Update: Klaus Iohannis a ajuns la eveniment și a fost primit cu aplauze de liberali.

-------

DC News va transmite evenimentul în format video, dar și LIVE TEXT.

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

La Consiliul Naţional al liberalilor se va discuta despre criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ şi va fi supus dezbaterii şi adoptării un document intitulat 'Principiile bunei guvernări liberale'.

Norma de reprezentare la Consiliul Naţional va fi de 1.500 de delegaţi - 1.022 de delegaţi aleşi şi 478 de delegaţi de drept.

Biroul Politic Naţional a votat, luni, criteriile pentru desemnarea candidaţilor, calendarul şi procedura de alcătuire a listei pentru alegerile europarlamentare şi modificarea statutului partidului, în sensul în care şefii filialelor judeţene pot fi demişi cu majoritatea voturilor membrilor BPN. Decizia finală în cazul acestor propuneri aparţine Consiliului Naţional. Potrivit unor surse liberale, este posibil ca propunerea de modificare a statutului partidului să fie amânată.

BPN a stabilit luni că pentru a putea candida pe listele PNL la europarlamentare, între altele, liberalii trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unu dintre filialele din această regiune. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, administrativă şi profesională, în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus pentru activitatea în cadrul Parlamentului European.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26