Klaus Iohannis, listă cadouri primite în 2015. Cel mai scump, o carpetă persană

Președintele Klaus Iohannis a primit anul trecut 43 de obiecte cu prilejul unor acțiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administrației Prezidențiale, valoarea totală a bunurilor primite de șeful statului în 2015 fiind de aproape 13.000 de lei.

Cel mai scump cadou primit în 2015 de președintele Klaus Iohannis este o carpetă persană țesută, în valoare de 892 de lei.

Potrivit listei publicate de Administrația Prezidențială, printre cadourile primite de șeful statului se mai numără o fotografie cu autograf a prințului Charles de Wales în ramă de lemn îmbrăcată în piele, în valoare de 223 de lei, Constituția Republicii Polone din 1791 (669 de lei), obiecte de artizanat cu motive populare românești — clop, traistă, ștergar (89 de lei), un obiect din lemn "Cap de cerb" (223 de lei), un bust din lemn "Vlad Țepeș" (111 de lei), o machetă din metal Petronas Twin Towers Kuala Lumpur — Malaysia (178 de lei), o corespondență diplomatică între Mihai Eminescu și Theodor Rosetti din 1873 (223 de lei), o carte poștală trimisă de Ion Luca Caragiale către dr. Paul Zarifopol (178 de lei).

Președintele Iohannis a mai primit icoane, tablouri, plachete, sculpturi, vase, o rolă de pergament cu însemne chinezești, un etui de cărți de vizită, o față de masă brodată, un ou de lemn pictat reprezentând o copie după o frescă specifică mănăstirilor medievale din Serbia, un fanion cu stema Poloniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel