Klaus Iohannis le-a spus elevelor din Kenya că nu mai are timp liber de când e președinte. "Câteodată este ciudat" - Video în articol

Foto: Captură video Facebook Peninah Malonza
Foto: Captură video Facebook Peninah Malonza

Klaus Iohannis le-a spus elevelor din Kenya cum este să fii președinte, afirmând că o persoană care deține această funcție are mai puțin timp liber.

Klaus Iohannis a vizitat astăzi Şcoala de fete Uthiru alături de soţia sa, Carmen Iohannis, și le-a vorbit elevelor despre ce înseamnă să fii preşedinte. Astfel, acesta a afirmat că partea frumoasă este aceea că e un mare privilegiu să deţii această funcţie, însă, în plan personal, viaţa sa şi a soţiei sale s-a schimbat, iar timpul liber împreună s-a diminuat.

"Este un mare privilegiu să fii preşedinte şi să fii un fel de supraveghetor al instituţiilor democratice. Aceasta este partea frumoasă. Cealaltă parte este că toată viaţa noastră s-a schimbat complet pentru că timpul nostru liber împreună s-a diminuat. Noi suntem amândoi profesori, profesorii nu au atât de mult timp liber. Câteodată este ciudat pentru noi că peste tot unde mergem suntem însoţiţi de atât de mulţi oameni din motive de securitate şi asta este complicat pentru cineva care era obişnuit să aibă o viaţă normală", a afirmat Klaus Iohannis în faţa elevelor.



Subiectul a fost comentat ulterior la Antena 3 CNN de către Mihai Gâdea.

"Aș vrea să trecem la un subiect care în ultimele 48 de ore a devenit unul dintre subiectele principale. Un turneu al președintelui este una dintre știri, dar nu este aproape niciodată dacă e o vizită în Statele Unite sau e un alt partener strategic mare și se întâmplă ca acolo să se ia decizii pentru România să fie un astfel de interes. De data aceasta, opinia publică a fost foarte atentă la acest subiect, a fost foarte vizionat și accesat în online pentru că stupefacția era mare, un turneu în Africa, în țări cu care avem schimburi comerciale aproape inexistente, țări care însă au niște frumuseți naturale în sensul de vizitare, safari, animale etc.

Vizita președintelui s-a dovedit a fi una lipsită de conținut, una care se bazează pe altceva decât interesele statale, timp liber pe care îl petrece în safari, o vizită astăzi la o școală de fete și nimic altceva și urmează zile în paradis, în Zanzibar, în Tanzania, pur și simplu zile de vacanță pe bani publici. (...) Ne uităm la aceste imagini de astăzi, ne uităm la ceea ce a spus președintele în fața copiilor și desigur la dorința arzătoare a doamnei Carmen Iohannis către copii atunci când le-a dat acele ghiozdane. "Nu ne uitați. Aduceți-vă aminte de noi". Ok, aproape că nici nu știi cum să comentezi pentru că nu vrei să jignești în niciun fel",a spus Mihai Gâdea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel