Klaus Iohannis, la un dejun privat cu Regele Mihai I

Regele Mihai I îşi serbează, miercuri,  ziua de naştere şi onomastica la Palatul Elisabeta. Suveranul României  a împlinit, pe 25 octombrie, 93 de ani. Cu acest prilej, Klaus Iohannis a primit o invitație specială din partea Regelui Mihai.

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a fost invitat de Regele Mihai pentru un dejun privat la reședința de la Palatul Elisabeta. Întâlnirea va dura circa o oră. 

Klaus Iohannis a fost întâmpinat de principesa Margareta, căreia i-a oferit un buchet de flori,  și de principele Radu.

Regele Mihai I i-a invitat pe toți românii din țară și din Republica Moldova la evenimentul "Porți Deschise" de la Palat.

Anul trecut Regele Mihai şi-a serbat public ziua de naştere şi onomastica pe 8 noiembrie. O dată simbolică. În 1945, în acea zi, au fost manifestaţiile pro Rege din Piaţa Palatului. Atunci sute de oameni au fost arestaţi de comunişti şi închişi.

De asemenea, Regele Mihai a invitat la Palatul Elisabeta 12 foști șefi de stat din Europa Centrală și de Est, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului, anunță Casa Regală.

Dineul la care vor participa oficialii va avea loc joi, 20 noiembrie, dupa ce în cursul dimineții principele Radu va citi mesajul Regelui Mihai, în sala de plen a Senatului. Ion Iliescu nu face parte dintre foștii șefi de stat invitați la eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel