Klaus Iohannis, la Ruse. Reuniune cu preşedinţii din Bulgaria și Austria

Klaus Iohannis participă, la Ruse, la o reuniune cu preşedinţii din Bulgaria și Austria, în vederea preluării președinției Consiliului UE.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală la nivel de şefi de stat Bulgaria - Austria - România, care se desfăşoara la Ruse, în Bulgaria, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Cele trei ţări, Bulgaria, Austria și România, asigură, câte șase luni fiecare, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui communicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile se axează pe agenda europeană actuală în vederea facilitării unei bune coordonări şi cooperări pe parcursul celor trei preşedinţii ale Consiliului UE.

"Preşedintele Klaus Iohannis va exprima interesul României de a colabora împreună cu Bulgaria şi Austria pentru îndeplinirea obiectivului comun de avansare a agendei europene în interesul cetăţenilor. Preşedintele României va sublinia că, pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, ţara noastră va urmări promovarea unei abordări pragmatice şi a unor obiective fezabile, astfel încât cetăţenii europeni să beneficieze de valoarea adăugată a proiectului european şi de rezultatele sale concrete", se arată în document.

Întâlniri separate

Klaus Iohannis va participa, împreună cu omologii bulgar şi austriac, şi la conferinţa cu tema 'Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării şi interconectarea între regiuni', organizată la Universitatea Angel Kanchev din Ruse.

Cu ocazia reuniunii informale de la Ruse, preşedintele Iohannis va avea întâlniri separate cu omologul său bulgar, Rumen Radev, şi cu cel austraic, Alexander Van der Bellen, în care vor fi abordate aspecte care ţin de agenda bilaterală, europeană şi regională de interes comun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel