Klaus Iohannis, la Reuniunea Diplomației Române, IRONIE la adresa Guvernului

La primirea șefilor de misiuni și a consulilor generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, Klaus Iohannis a avut o ironie fină la adresa Guvernului Tudose.

Președintele României a spus că Executivul se schimbă cam des. Din această cauză, Klaus Iohannis a declarat că a fost nevoit să discute de mai multe ori cu reprezentanții Guvernului despre demersul pregătirii exercitării în 2019 a președinției Consiliului Uniunii Europene. 

"Reamintesc importanța accelerării demersului pregătirii exercitării în 2019 a președinției Consiliului Uniunii Europene care ne va oferit oportunitatea de a consolida viziunea politică românească asupra Europei și implicit locul României în UE. Am discutat aceste aspecte, dar și multe altele, în toate contactele pe care l-am avut, inclusiv cu demnitarii europeni pe care i-am primit la București și inclusiv cu reprezentanții Guvernului României.

Doamnelor și domnilor, am discutat de mai multe ori cu reprezentanții Guvernului României pentru că... cumva se schimbă des... dar acum cu noul și tânărul ministru delegat, sub conducerea ministrului de Externe, cu multă experiență, parcă a renăscut speranța unei continuități, unei abordări serioase și aplicate. Cel puțin... acest lucru îmi doresc eu", a zis Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel