Klaus Iohannis l-a decorat pe preşedintele Germaniei

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan pe omologul german, Joachim Gauck.

De asemenea, şeful statului român i-a conferit partenerei de viaţă a preşedintelui Germaniei, Daniela Schadt, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce.

Preşedintele Gauck a fost decorat în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la promovarea democraţiei şi securităţii regionale, pentru dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Federală Germania, pentru înţelegerea şi interesul manifestate faţă de istoria şi cultura românească.

Danielei Schadt i-a fost acordată distincţia în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la promovarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Federală Germania.

Cele două distincţii au fost acordate la propunerea ministrului Afacerilor Externe. Decretele au fost semnate de Iohannis pe 17 iunie şi publicate marţi în Monitorul Oficial.

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, efectuează de luni până miercuri o vizită de stat în ţara noastră, la invitaţia omologului său român, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel