Klaus Iohannis, într-o situație specială! Regula care nu se aplică președintelui

Președintele Klaus Iohannis se află într-o situație specială în care o regulă nu i se aplică și lui.

Socilogul Vasile Dâncu a declarat pentru DC NEWS că, de regulă, poziția un șef de stat, în sondaje, este în strânsă legătură cu poziția partidului care l-a dat. Această regulă nu i se aplică lui Klaus Iohannis, care în acest moment se află la peste 50% și stagnează. 

”Orice președinte începe să scadă la un moment dat. După primele șase luni începe să scadă. După aceea, în general, urmează un ritm al vieții politice. Creșterea și descreșterea nu este lină, cum se crede. Are dinți de fierăstrău. Asta de pinde de cum își gestionează fiecare om politic cariera.

Până acum a existat o regulă care nu mai sunt sigur că este valabilă și pentru Klaus Iohannis. O curbă a partidului este urmată și de președintele care a fost dat de partidul respectiv. Klaus Iohannis nu a fost ales ca un exponent al partidului. Este un caz oarecum special (...) Avem un început de curbă și, în acest moment, stagnare. 

O problemă care îl avantajează pe Klaus Iohannis este că nu are un personaj de referință cu care să fie comparat. Deocamdată nu există un challenger cu care să fie comparat”, a spus Vasile Dâncu.

Vezi declarația completă începând cu 1:02:53.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel