Klaus Iohannis intervine în scandalul RCA. Ce a solicitat

Președintele Klaus Iohannis a solicitat instituțiilor cu atribuții în domeniu să reia dialogul cu transportatorii și companiile de asigurări astfel încât să fie clarificate soluțiile pentru deblocarea actualei situații, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a precizat că este important ca toți factorii implicați, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Concurenței, Guvernul României, "să identifice, în cadrul dialogului instituțional care se impune, instrumente adecvate pentru ca problemele transportatorilor să capete nu doar o rezolvare imediată, ci una pe termen lung", scrie Agerpres.

Transportatorii rutieri consideră că problemele cu care se confruntă la ora actuală sunt ignorate de către Guvern și amenință cu prelungirea protestului atât în Piața Victoriei, cât și în țară și după ora 15,00, până la rezolvarea cererilor pe care le-au înaintat autorităților.

Însă purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat că stabilirea prețurilor RCA, așa cum solicită transportatorii într-o petiție, nu intră în atribuțiile Guvernului, ci Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel